New to church

I tisdags var det "New to church"-party med Hillsong på ett café inne i stan. Det var en helt fantastisk kväll. Min kväll började med connect där alla delade någonting som hänt i deras liv på sistone. Efter massor av makalösa vitnesbörd från connect-tjejerna så fortsatte kvällen med att jag fick höra många fler helt otroliga livshistorier. I söndags var det dop och att få höra några av de som döpte sig berätta om hur det kändes två dagar senare var helt fantastiskt. Det är så lätt att glömma att den där kyrkan är uppbygd på massor av individer med olika stories. Jag blev verkligen berörd och inspirerad.

På språnget

Hittills har den här veckan varit jättebra. Jag har haft saker för mig på dagarna och på kvällarna, och jag har varit på bra humör. Fram till imorse. Imorse vaknade jag och var på riktigt dåligt humör. Av någon anledning kände jag mig arg på mig själv och eftersom jag inte visste varför jag kände så, så blev jag irriterad. Efter att ha ätit frukost i en timme (vilket jag kan göra nu när jag inte har skola än) så bestämde jag mig för att gå till gymet och springa bort aggressionerna. Det funkade faktiskt till viss del och efter att ha ätit tre maffiga chokladbollar efter lunchen så måste jag säga att jag mår ganska bra igen.
Det jag vill ha sagt med det här inlägget är följande: träning + choklad = ett glatt humör.


Bjuder på en bild tagen i Finska Kyrkan ett par veckor sen. Prästen längst till höger ska lämna landet och åka till Sydney så vi "ungdomar" gjorde lite hejdå-program. I bilden blev några i personalen apor ^^

Lördag en dag i veckan

Det är lördag och jag har stora planer för dagen. Först fika med en superfin tjej från kyrkan och sen barnpassning till tre helt underbara barn. Ser fram emot lite tåglek, skoj i parken och film (eller vad vi nu hittar på). Hoppas alla ni andra också får en helt underbar lördag! I know I will.

Det är roligare att ge än att få

Klädutdelningen på S:t Clara igår gick hur bra som helst. Jag lyckades till och med ta mod till mig och gå fram och prata med en av kvinnorna som var där och fikade. Och vilken kvinna sen!! Hon har inte mycket, men ändå ger hon så otroligt mycket till andra som också har lite. Hon berättade om en kvinna i Sydamerika som pendlar flera timmar i veckan och tjänar i princip ingenting på det arbete hon gör. Hon får hjälp med pengar och kläder av den här svenska kvinnan. Helt fantastiskt! Och det är inte allt hon gör. Kvinnan jag träffade igår hjälper bland annat en 5 (eller var det kanske 7)-barnsmamma med kläder till barnen. Hon stickar och köper kläder till dem. Vilken fantastisk människa!! Jag blev verkligen sååå inspirerad av henne för det är ju verkligen så det ska vara. Vi ska hjälpa dem vi kan med de medel vi har.   

Och på tal om inget. Jag lyckades bränna mig på strykbrädan igår. Japp, jag menar brädan och inte järnet... Men nu vet vi, att när metall blir varmt så bränns det.

God is good!

Då var det torsdag igen och vi är en hel dag närmare söndag. Jag måste säga att jag är riktigt taggad inför kyrkan på söndag. I tisdags fick jag vara med på Hillsongs ledarkväll, som egentligen är till för team- och connectledare, och det var helt awesome! Jag är riktigt tacksam över att jag fick vara med där, för jag behövde det! Ser verkligen fram emot att vara med i team på söndag och få leda folk till deras platser. Det låter kanske inte som någon viktig eller stor uppgift, men det gör ju faktiskt hela kyrkobesöket mycket bekvämare och det tycker jag ändå är ganska viktigt.

Nu ska jag iväg till S:t Clara kyrka och hjälpa till under kvinnornas Afternoon tea. De gör verkligen ett helt fantastiskt jobb i den kyrkan. Så det kommer också bli awesome! Särskilt då jag ska till Centralen.

Planering och lite Juanes

Vecka 42 ser ut ungefär så här i min kalender (än så länge):
Måndag: Medel jympa och barnvakt
Tisdag: Lunch med pappa, Röda Korset för "kompisprojekt" och ledarkväll på Elimkyrkan
Onsdag: Hänga med farmor och värd på Friskis
Torsdag: Afternoon tea på S:t Clara och träffa Afroz (WOHO!!)
Fredag: Dans fuego och en lite oklar kväll
Lördag: Träffa Sarah och barnvakt
Söndag: HILLSONG!

A trip down memory lane

Bloggar är verkligen spännande. Man kan hålla koll på varandra, men man kan också ta en tripp tillbaka i tiden. Här om dagen tog jag en av de där tripparna. Jag gick in på en gammal gymnasiekompis blogg och läste saker hon skrivit vintern 2008. Riktigt kul faktiskt! Om inte hon hade bloggat då så hade jag aldrig blivit påmind om hur kul vi hade då. Så jag säger bara TACK!

"Nu en snabb lunch, sen lämna tillbaka väskan jag köpte igår..."

Innan jag börjar skriva det jag tänkt skriva om idag så måste jag säga att jag är verkligen bäst på att planera. Jag har inte riktigt haft ork eller tid att blogga den här veckan, men däremot har jag planerat massor som jag skulle vilja skriva. Igår kväll till exempel, när jag låg i sängen och skulle sova så gick jag igenom ett helt blogginlägg i huvudet. Självklart kommer jag inte ihåg det nu, men om jag hade gjort det så skulle även det ha blivit ett bra inlägg.

Anyway, den här veckan har verkligen gått snabbt! Eftersom jag inte börjat mitt plugg än heller så har jag inte haft någonting att göra på dagarna, men ändå har veckan bara flygit förbi.
I tisdags gjorde jag någonting lite out of the ordinary (för att vara en vanlig "Emma-vecka"). Jag var med på radio. Sisuradio. Det var inte min första gång där, men det var däremot min första gång i direksändning.
Jag blev inbjuden dit för att prata lite om min Etiopien-resa och för att berätta vad man behöver hjälp med där nere. Personligen så tycker jag att sändningen gick bra och jag var (otroligt nog) inte alls nervös över det hela.

Igår hade jag en lugn och skön hemmakväll med sushi, tv och dator. Jag avslutade min kväll med att chatta med ett par kompisar, en helt fantastisk tjej som är ute och reser jorden-runt för andra gången och en gammal gymnasiekompis som tyvärr är den enda jag har kontakt med från den tiden.
Med gymnasiekompisen kom vi in på ämnet osäkerheter. Vi pratade om hur det ibland kan kännas som att alla bara stirrar på en när man går ute på gatan och då går ju självklart tankarna till det negativa och man blir oftast väldigt osäker. En sak som jag insett på senare år är att människor är otroligt egoistiska, tyvärr. När det känns som att folk stirrar på en på gatan så är det oftast så att de inte bryr sig alls om just dig. På det onda och på det goda. Människor är alltid så inne i sina egna världar med egna problem och planeringar så om de råkar se upp mot dig på gatan så tänker de antagligen inte på dig. Kanske lite tråkigt, men sant, vi bryr oss mest om oss själva och nej jag är självklart inte mycket bättre jag heller. Däremot försöker jag le mot dem som jag råkar få ögonkontakt med i två sekunder. Det brukar ju ta bort den dömande "looken" hos folk (eller så blir det värre och de tror att jag är någon crazy person).

Om nån timme åker jag iväg till Hillsongs - Sisterhoods - klädaktion. Pengarna som dras in går till att köpa en buss som ska köra ut mat till gatubarn i Indien. Blir säkert skoj!

'ey mate!

Förra lördagen spenderade jag i Uppsala. Kändes som att det var dags att kanske hänga lite i staden där jag egentligen pluggar. Hade en härlig dag med Emelie och på söndag kom jag hem tillsammans med en australiensare. En av tjejerna i Emelies korridor hade en australiensisk tjej på besök och hon ville se Stockholm innan hon lämnade Sverige, så då fick hon följa med mig hit.

Söndagen spenderade vi på Hillsong där jag blev utmanad av mina supersnälla teamledare. Jag hade inte riktigt förstått att jag skulle få mer ansvar så när hela teamet samlader för att få uppgifter så fick jag höra att jag skulle leda ett "Emma-team". Personligen var jag inte nöjd med mitt "performance", men resten av teamet gjorde verkligen ett awesome jobb!!

I måndags fick Ellie (den australiensiska tjejen) se Globen och träna med mamma, och i tisdags gick vi på stan hela dagen. Början av veckan avslutades med en connect-kväll vilket var efterlängtat!

Den här kvällen har jag spenderat framför datorn och tittat på "Bonde söker fru" med massor av choklad. Kan man känna sig mycket tjejigare?

Det har varit riktigt kul med en så här busy vecka och den kommer fortsätta i samma tempo.



RSS 2.0