Ännu en avslutad vecka

Suck! Nu är den underbara helgen över och det är dags att återvända till vardagen. Inte för att jag har så jätte mycket emot det eftersom jag faktisk ser fram emot att komma igång med min engelska kurs.
Som läxa till på måndag fick vi att läsa fyra kapitel ur boken "The study of language" och den är faktiskt riktigt bra! Den handlar om hur alla dagens ord och språk kommit till och den är inte lika deprimerande skriven som många av skolböckerna jag hade på gymnasiet.

I helgen har jag varit utomhus i solen en hel del. Igår gick jag omkring på Djurgården och Söder med Paul hela dagen och idag blev det också en hel del vandrande.
Förutom det så blev det en ganska så lyckad utekväll (för min del i alla fall) i fredags. Det var nämligen klassåterträff med grundskoleklassen och det var faktiskt kul att träffa många av de gamla kompisarna igen ^^

En del av tjejgänget från i fredags


Emma som student

Fick äntligen (efter att ha väntat hela sommaren!) mina officiella studentbilder av Ida. I våras var jag på hennes skola och fotograferades i min finfina mössa och klänning i deras fotostudio. Vi tog nästan 500 bilder som jag nu gått igenom och här är mina fem favoriter.









"Duktig jag"-dagar

Idag och igår har varit två "duktig jag"-dagar. Igår var jag ÄNTLIGEN och lämnade tre par skor för att klackas om och samtidigt lyckades jag lämna ifrån mig mobilen på lagning.
Idag var jag och Maija och tränade på förmiddagen och efteråt gick vi och handlade lite nödvändigheter inför hösten. Nu hoppas jag bara att jag kan fortsätta med all denna duktighet. Det verkar ju löna sig ^^


Till lunch åt vi sushi. MUMS!!!

Trasig mobil

Igår fick jag ännu en gång lämna min underbara, men aningen irriterande, mobil på lagning... Väntar otåligt på sms från The Phone House för att få tillbaka min baby!
Efter att jag lämnat in mobilen igår fick jag klara mig utan någon mobil i några timmar eftersom min reservmobil inte var laddad. Då märkte jag hur handikappad jag plötsligt kände mig. Mobilen är alltid min klocka, min kontakt med omvärlden och kalender. Plötsligt stod jag sen där utan att veta om jag kunde hjälpa till på Friskis vissa datum, utan någon tidskoll och utan en väckarklocka för idag. Man blir ju nästan lite deprimerad över hur stor del av ens liv mobilen har blivit...


Miss you baby!

Lyckad utekväll

Igår firades min födelsedag lite till. Vi började med att äta gott och sjunga singstar. Senare på kvällen gick jag ut med 18+ tjejerna till Mango Bar. Jag tycker i alla fall att det var en riktigt lyckad utekväll så det måste vi göra om!
Idag har jag bara tagit det lugnt med kussen Ida vilket har varit riktigt skönt.


Presentöppning


Alla tjejerna kring matbordet


Taggade inför kvällens partyparty


Maija, jag och Laura utanför Mango

Ännu ett år äldre

Idag fyller jag 19 år!



Never alone

Nu är jag officiellt en akademiker (som min pappa säger) på Stockholms Univeristet! Uppropet idag tog mindre än en timme och ungefär en halvtimme av den där tiden gick åt att de skulle ropa upp alla oss säkert 100 personer i salen. Nu är i alla fall den delen avklarad så ser faktiskt fram emot min första föreläsning.
Efter uppropet gick jag och köpte min första bok för engelskan, "The Great Gatsby". Säkert jättesvår att läsa, men ska bli intressant ^^

På eftermiddagen träffade jag mina kära vänner Maija och Mari på stan. Det var riktigt länge sedan vi sågs så var skönt att bara kunna umgås utan att behöva anstränga sig med dem.


Min bok ser inte ut så, men säkert samma innehåll

A feeling indescribable

Imorgon har jag mitt upprop! Från och med imorgon är jag en studerande på univeristetet!! Det är väl normalt att vara lite livrädd?
Min största rädsla är att jag inte hittar och därför kommer för sent. Då kommer alla stirra på mig eftersom jag kommer snubbla in i klassrummet och samtidigt kommer jag välta omkull en stor bokhylla som gör att någon fin och viktig staty går sönder... Hur stor är sannolikheten att det händer...?

Idag har jag varit och hälsat på Lotta i kyrkan och pratat lite med henne om erfarenheterna från TEJP-lägret. Det var riktigt trevligt och tack vare besöket påmindes jag också om allt där, vilket jag absolut inte har nåt emot ^^

Utvilad

Vet att det har gått några dagar sen jag uppdaterade bloggen sist, men har försökt vila så mycket som möjligt i helgen.
I lördags var det kräftskiva hos grannen där jag lyckades sjunga mig hes på Singstar med Amanda och Megan. Det här ledde ju självklart till en massa vila i söndags och igår blev det shopping med Ida ^^
Idag var jag, Amanda och Ida på bio och såg Ice Age 3. Den var bra och säkert bättre på engelska.

På fredag fyller jag (som alla vet!) år och på lördag ska detta firas med släkt och vänner. Har inte varit ute och festat sen semestern i Valencia i början av sommaren så ska bli riktigt skönt att gå ut och göra stan lite osäkrare igen!


En bild från TEJP-lägret i Ö-vik

Hemma!!!

Nu är jag äntligen hemma igen! Och den här gången tänker jag inte åka iväg nånstans på ett bra tag!!

Jag har nu haft en helt underbar månad med massor av nya erfarenheter och upplevelser. Den här veckan har jag varit i Norrnäs som isonen och tagit hand om en massa söta (och självklart ibland lite mindre söta) barn, så nu är jag helt slut.

När jag kom hem såg jag nu att jag äntligen fått mitt brev från Stockholms univeristet. Jag har upprop den 20/8 och den 27/8 har jag mitt allra första seminarium på universitetet. Ska bli lite spännande att se hur allt där går till ^^
Sen vill jag bara skriva en sak till (som ni alla SÄKERT redan känner till). Om exakt en vecka, d.v.s. den 21 augusti, fyller jag, EMMA, 19 år!

Nu ska jag nog lägga mig i soffan och stirra mig blind på lite film. Lägger upp bilder från den här månaden senare när jag är utvilad.

Skräckfilm och snarkningar

Jag är svag! Uppdaterar bloggen ännu en gång fast jag sitter på Pauls båt och borde kolla på skräckfilm. Men jag tycker faktiskt inte att det är mitt fel! Mitt sällskap ligger nämligen och sover bakom mig så det tar bort lite av charmen med skräckfilm tycker jag.
Anyway, vi har varit ute med båten i tre/fyra dagar nu och det har varit riktigt mysigt. Vi har badat, sett ett simmande vildsvin (som jag har bildbevis på för er som inte tror mig) och bara njutit av att ha semester ^^ Mer än detta tänker jag inte uppdatera, filmen tog precis slut så ska försöka väcka latmasken och få lite sällskap.

Ha det gött!

"Jag är karl nog att vara kvinna helt själv!"

Jag vet, jag vet, jag vet. Har inte uppdaterat min blogg på en vecka nu vilket är väldigt elakt av mig, men jag har faktiskt haft en bra anledning (som jag kanske redan nämnt). Har nämligen varit i Ö-vik med Janiina på ett läger i en vecka och träffat massor av nya människor och varit med om massor av nya upplevelser. Jag lovar att lägga upp bilder om ett par veckor.

Jag kom hem igår natt och nu är jag redan på mitt nästa lilla äventyr; sitter för tillfället i mörkret på en segelbåt. Jag ska (vilket jag även nämt tidigare) åka iväg och segla denna vecka vilket kan bli riktigt skoj ^^ Detta är alltså mitt tredje äventyr på tre veckor nu så börjar bli lite sliten, men jag klagar inte! NEJ! Nästa vecka ska jag till och med orka vara ledare på ett familjeläger i älskade Norrnäs så jag har inget val än att bita ihop och enjoy the ride!

Nu blir det antaligen inga fler uppdateringar på en vecka igen och detta ber jag om ursäkt för! Hoppas ni kan överleva!
Ha det gött tills dess!

RSS 2.0