Härnösand dag sju

Söndag och ledig. Kändes riktigt skönt att stiga upp imorse och veta att jag behöver inte bry mig om någonting idag. Allt har känts riktigt fridfullt hela dagen; många av de andra praktikanterna verkar ha åkt hem över helgen och alla som är kvar är pigga, glada och avslappnade. Tack vare all denna fritid har jag tänkt lite på vad jag skulle hittat på nu om jag bestämt mig för att INTE söka till SALTs volontärprogram. Jag visste ju redan förra våren att jag skulle resa iväg, men visste bara inte vart. Så skulle jag då hamnat i Spanien med Maija och Mari, i London som volontär eller kanske på Malta? Det går inte att veta, det enda jag vet är att jag nog är ganska så glad över att jag valde att åka iväg till Etiopien! Det beslutet måste jag nog säga var ett av de få beslut i livet som kan ha stor inverkan på vart jag tillslut hamnar om tio år. Tror ni inte?

Härnösand dag fem

Dag fem... De två senaste dagarna här har inte varit lika intensiva som de tre första dagarna. Idag har jag och Emelie bara haft en lektion och massor av "eget arbete". För våran del innebar det att ta reda på vädret i Addis och efter lunch vandra omkring i Härnösand i ett par timmar. Nu vill jag bara komma härifrån och bara koncentrera mig på uppdraget i Etiopien. Ska bli riktigt skönt att komma ifrån alla "i-landsproblem" och kunna fokusera på någonting som faktiskt betyder någonting!!!

Härnösand dag tre

Nu har jag varit här i Härnösand i tre dagar och vi har verkligen fått lära oss hur mycket som helst! Varje dag har vi lektioner 8:30 till 17:00 då lärarna försöker trycka in så mycket fakta och information som möjligt i oss. Kursen här ger en ett helt nytt perspektiv på fattigdom, orättvisor, bistånd och mycket mer! Jag börjar faktiskt bli riktigt taggad på att få åka iväg och se allt det de pratar om här. Förrutom att jag lärt mig MASSOR så har Emelie (min Etiopien kompis) fått mig att fastna för "Andra Avenyn". Vi har redan sett minst tre avsnitt idag och nu väntar jag spänt på fortsättningen. Ikväll blir det träning och bastu. WOHO!

Packat och (nästan) klart

Idag har jag i princip bara packat. Ja, förrutom när jag var ute och letade efter ett par nya sandaler till mig... har lärt mig att det är i princip omöjligt att hitta ett par snygga och inte allt för dyra sandaler så här års.
Har även lärt mig att jag har ALLDELES för mycket kläder! Det här är första gången på 10 år som jag har alla mina kläder samlade på ett och samma ställe och det har fått mig att inse hur mycket jag egentligen har. Nu när jag har packat mina väskor har jag fortfarande massor med snyggt kvar i min garderob!

Imorgon bär det till slut av till Härnösand för att börja förbereda mig för mitt Etiopiska äventyr. Det hela börjar bli ganska verkligt nu...  


Torsdag

Idag, för första gången på hela veckan, känner jag mig riktigt pigg! Tror till och med att jag kan åstadkomma någonting vettigt för en gångs skull. Senare idag blir det klippning och sen en sorglig avskedsmiddag med Maija och Mari. Ska bli konstigt att inte träffa dem på ett halvår sen... Har inte varit ifrån dem så länge sen vi var 6 år!


I will miss you!


Vart tog tiden vägen?

Usch vad jag hatar avsked! Särskilt när man inte vet om det någonsin blir en återförening...


Blessed

Nu har jag blivit välsignad i kyrkan så nästa vecka är det bara att börja packa. Kan inte fatta att jag åker till Härnösand redan nästa vecka och efter kursen har jag bara en helg hemma i kylan innan jag åker ner till Addis! Om någon vill ses innan jag åker så måste det ske nästa vecka så hör av er.

Julklapp

Idag fick min kusin Ida sin julklapp av mig (kan man säga). Vi träffades på stan, åt lunch och gick sedan på bio. Vi såg "Did you hear about the Morgans" och den var ju lite sådär. Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag inte att Hugh Grant och Sarah Jessica Parker var någon särskilt bra kombination. Det var verkligen ingen kemi mellan dem så kändes mer som att vi såg på två skådisar läsa repliker till varandra... Kanske bäst om Sarah håller sig till "Sex and the City" och Hugh till... att vara yngre? (Han har verkligen blivit gammal!)


Fish Tank

Ikväll har jag varit på bio med mamma och sett den brutala med bra filmen "Fish Tank".  Man fick verkligen en insikt i hur dåligt många människor, särskilt barn, har det. En film jag rekommenderar till alla! (Men var inte trött när ni ser den)


Släktdrag?

Vi kanske inte är så olika trots allt?

Jag undrar en sak; är det bara jag som tycker det, eller tror alla killar att man kan läsa deras tankar? Jag vet att man brukar säga att tjejer väntar sig att killar ska veta hur de tänker fast de inte säger det rakt ut, men på sista tiden har jag fått känslan av att det är tvärtom. Har pratat med många av mina vänner och alla verkar ha samma "problem". Killarna i deras omgivning verkar alla vara "sista-minuten"-snubbar. Alla verkar tro att det är okej att höra av sig med 30 min marginal och säga att de vill ses eller inte alls kan ses som man bestämt eller i värsta fall hör de inte alls av sig när de inte kan ses och bara väntar sig att tjejen ska veta detta. Verkar som att det inte är bara tjejer som väntar sig att det andra könet ska kunna läsa ens tankar.


Klar!

Äntligen har jag tagit mina två sista vaccinationer! Känns hur skönt som helst. Snart är jag klar med alla mina Etiopienförberedelser, bara ambassaden kvar dit jag ska gå imorgon för att fixa med mitt visum. Däremot börjar jag tröttna på att berätta om min resa för folk jag träffar, särskilt eftersom konversationerna alltid går ungefär likadant:

- Så du ska till Etiopien snart?

* Japp, jag åker om en månad.
- Oj vad kul! Hur länge ska du vara där?
* Ungefär 5 månader.
- Jaha, vad ska du göra?
* Jobba som volontär i en skola.
- Låter ju kul. Vad ska du lära ut?
* Åtminstone engelska, men de har musik, idrott och bild också.
- Wow det låter ju jättespännande! Det är ju någonting man alltid velat göra...
* Mm... Så hur är det med dig då?

Detta är väl någonting man får ta när man ska ut och resa, så kommer fortsätta svara på dessa frågor enda till den 8 februari! :D

Tillbaka till vardagen

Då var det dags att återvända till vardagen. Skolorna har börjat och arbetet har kommit igång igen. Min första dag tillbaka i vardagen började med att jag låg i sängen till 12:30 och nu (kl 15:50) ligger jag fortfarande i soffan i pyjamas och funderar på om jag borde äta frukost innan jag åker till Haninge... 
Om två veckor åker jag iväg till Härnösand på SIDA-kurs för volontärer så fram till dess ska jag fortsätta ligga i sängen till 12:30! Ibland måste man ju faktiskt få njuta av ledigheten också. Right?  

I'm done!

WOHO! Nu är min engelskakurs äntligen slut! Sista betygen har satts och jag slipper omtentor och tidiga föreläsningar nu i januari! WOHO!


Seg

Det här året har för min del haft en riktigt seg start. Har inte orkat göra så mycket... Varje morgon har jag sovit till åtminstone tolv och efter det har jag i princip bara slöat hela dagarna. Vet inte riktigt varför jag är så här seg och fast jag sover så mycket varje natt är jag helt slut på kvällarna. Ska bli skönt komma igång med Etiopienförberedelserna igen och ser faktiskt fram emot resan på riktigt nu! Är nog dags för mig att byta omgivning och träffa lite nytt folk.

Idag har jag ändå varit på Disney on Ice med mamma och Amanda, imorgon blir det Megans stuga med lite folk (vet inte riktigt vilka än) och på lördag ska jag för första gången på länge gå ut och festa! Har köpt ett riktigt snyggt paljettlinne med bar rygg på rean så ser fram emot att ta på mig den!

Nu har jag en fråga till er läsare. Varför ska relationer vara så jobbiga? Varför ska de behöva ta så mycket tankekraft och energi? Suck på såna onödigheter säger jag bara!


Enda anledningen till bilden: Han är ju bara så söt!


Mätt och belåten

Nyårsafton och Idas födelsedag var riktigt trevlig. Istället för att däcka på grund av alkohol (som många andra gör på nyår) så åt vi oss så mätta att jag skulle kunnat somna på kussens golv redan innan tolvslaget. Gjorde självklart ändå inte det och jag, Amanda och pappa kom hem runt halv tre.


Redan mätta efter första efterrätten. Ida, jag och Amanda i paljetter <3


RSS 2.0