2009

Har inte haft någon lista på ett tag nu så här kommer en från kussen Idas blogg (som fyller år idag, GRATTIS!!).

ÅRET.
Hur har året nollnio varit för dig? – Fylld med massor av äventyr
Bättre än förra året? – Jaa känns som det
Någonting du aldrig kommer glömma nollnio? – London, studenten, Valencia, segling
Har du flyttat under år nollnio? – Nej
Har du hittat en ny låt som du älskar? – Nja, har förälskat mig i så många nya låtar så kan inte välja
Har du kysst en främling? – Det har jag nog

KÄRLEK.
Hur har din kärlek varit nollnio? – Bra, tror jag
Har du varit kär? – Kanske lite...
Har du sagt jag älskar dig till någon? – Till vännerna kanske
Har någon sagt jag älskar dig till dig? – Japp
Har du haft ett hemligt förhållande? – Hemligt från vem?

SORG&HÄMD.

Har någon av dina vänner försökt/tagit självmord? – Nej, thank God!!!
Har  någon i din släkt avlidit? – Ja, farfar...
Har du slagit någon med knytnäven? – Nej!!
Varit i slagsmål? – Inte min stil

PERSONLIGT.

Har du gjort någonting du ångrar? – Säkert någonting
Har du skämt ut dig? – Självklart!
Har du ljugit för en vän? – Hoppas inte det
Har du varit ute en hel natt? –Jajamen
Har du blivit tagen av polisen?  - Nej
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? – Japp
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön? – Jadå

SKOLAN&FRITIDEN.

Vilken skola går du på? – Frans Schartaus i våras och Sthlm Universitet i höstas
Har någon varit elak mot dig i skolan? – Tror inte det
Hatar du ngn på din skola? – Nej
Har du gjort något framsteg? – Absolut

VÄNSKAP.

Har du träffat nya vänner? – Jajamen
Har du förlorat en vän? – Glidit ifrån vissa...
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän? – Jaa det har jag nog
Har du gått bakom ryggen på en vän? – Nej
Har du ljugit för en bästa vän? – Nej
Har du haft en relation med en vän? – Vänskapsrelation?

2010

Nu är det bara 8 timmar och 45 min kvar på detta år och ser fram emot vad 2010 har att erbjuda. Har tyvärr inget nyårslöfte (än) att kämpa med, men borde nog gå bra ändå. 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!  


Julen

Julen har varit riktigt trevlig i år, precis som vanligt. Släkten kom hem till oss så blev en hel del fixande vilket tyvärr ledde till att jag missade en stor del av Kalle Anka.. får försöka se hela nästa år istället. Vi åt i alla fall massor med mumsig mat och fick massor av presenter för att förbereda mig för Etiopien. Och på tal om Etiopien, kom på i morse att det bara är lite över en månad kvar tills jag åker! Om exakt en månad är jag i Härnösand på SIDA-utbildning och direkt efter det åker jag!! Jippiii!


Dagen började med att vi hälsade på farfar


Hela släkten runt middagsborden


Amanda fick vara jultomte i år


Denna underbara chokladtårta fick jag av min kära kusin Ida <3


Jippiii!

Imorgon är det julafton så GOD JUL på er alla!!!


Ett vänligt leende kan ta dig långt

Jag är helt slut. Har jobbat på posten i fredags, igår och idag och ska dit för min sista dag imorgon. Självklart ska jag inte klaga eftersom det ändå är ett jobb, men usch vad trött man blir!
Idag var Minttu snäll och köpte lite mat till mig. När vi stod nere vid porten (där jag då delade ut post) kom en gammal kvinna fram och sa surt åt oss att flytta på oss eftersom vi stod framför "öppna dörren"-knappen. Istället för att surt flytta på oss erbjöd jag mig glatt att bara öppna dörren åt henne. Det här gjorde henne direkt mycket trevligare vilket jag tror ledde till att hon inte klagade på oss ungdomar när hennes skvallervän ringde. Jag tror istället att hon kanske till och med glatt sa att det finns hopp "där ute". Bara nått att tänka på nästa gång någon snäser åt er.

Never ever let your guard down!

Precis när allt kändes bra så måste något gå fel.. Jag har inte haft den bästa helgen så ser fram emot nästa vecka. 
Däremot ser jag inte fram emot att jobba på posten måndag till onsdag om vädret ska var så här. Hur kul kan det vara att cykla i de här snödrivorna..?

En vecka kvar!

Nu har jag gjort min sista tenta för den här terminen och det känns riktigt skönt. Däremot höll jag på att missa tentan på grund av vädret. Först hade jag hur stora problem som helst med att stänga ytterdörren när jag skulle gå vilket gjorde att jag fick springa till bussen. Sedan var ju självklart pendeltågen överdrivet försenade och vi satt fast i Skogås i säkert en halvtimme, men som tur var så hann jag! 

En rolig sak som händer varje år när snön kommer är att alla tåg och bussar blir försenade, vilket chockar alla, men det roligaste är ändå att man varje år hör folk kommentera detta och klaga om det. "SL blir alltid lika chockad när snön kommer fast vi vet att den kommer varje år". En härlig liten vintertradition! 

Etiopienmöte

Igår var det äntligen dags för heldagen med information om min och Emelies Etiopienresa. Vi började klockan nio och höll på till fyra på eftermiddagen, så det blev sju timmar information + två timmar på Etiopiskrestaurang med ännu mer info av en föredetta volontär. Jag kan helt ärligt säga att jag var helt trött efter den dagen och kommer nog inte ihåg ens hälften av det vi sa där längre... Känns fortfarande inte verkligt att vi ska åka. Det är liksom bara fakta, som att Sverige är ett land, som jag bara vet. Kommer nog inte fatta att jag är där förrän man varit där i två månader och lärt sig hur saker och ting funkar.

Idag har det varit lite plugg men mest slappande som gällt. Träffade (sjuklingen) Paul ett tag på eftermiddagen, men that's about it för min del.
Imorgon har jag min (förhoppningsvis) allra sista tenta. WOHO!!! Ska bli riktigt skönt att kunna slappna av och slippa tänka på skola ett tag!

Tjejgruppsavslutning

Igår hade vi avslutning med tjejgruppen vilket var lite tråkigt. Vi hade det riktigt mysigt med Luciauppträdande, pepparkaksbak och julklappsutdelning. Jag kommer verkligen sakna den där gruppen i vår!
Kom att tänka på en sak när jag lyssnade på låten som jag publicerade tidigare. Där har de en vers som lyder: "Men för alla som ingenting har julens klockor skräller. Frost och kyla är allt som finns kvar när julen kommer till stan." Den delen fick mig att börja tänka på alla som faktiskt inte har nått hem eller någon familj att vara med under julen. Vart tar de vägen? Kan tänka mig att julen inte är så jättekul om man måste sitta ensam i nått kallt hörn...


Gruppen som var i kyrkan igår och firade lite "pikkujoulu"


När julens kommer till stan



Julens stjärna lyser klart för alla människor idag
för det är idag, som julen kommer till stan

(Okej kanske inte riktigt idag, men tycker om den där meningen i låten)


Juljuljul!

Nu har jag fått lite av min julkänsla tillbaka! Igår kväll gick jag och Paul på stan under all underbar julbelysning och jag kunde verkligen inte sluta le. Det var riktigt länge sen jag kände mig otroligt glad och var på bra humör hela resten av kvällen. För att få julkänslan att sitta kvar hade vi julavslutning med tjejgruppen idag samtidigt med kyrkans julfest så fick gå omkring med tomteluva hela dagen. Me love christmas!


Bara en vecka kvar

Snart är skolan över (förhoppningsvis)! Idag har jag pluggat till min grammtik/översättnings tenta som är på måndag och resten av helgen kommer se i princip likadan ut.
Förde precis över bilderna från kusinen Niinas student så här får ni ett smakprov av hur det såg ut borta i kalla Tammerfors.


Vi kusiner; Susanna, jag, Niina med sin fina klänning och Amanda


Moster Jaana, mamma, Amanda, Susanna och moster Kaarina på festen efter studenten


Julbelysningen i Tammerfors


Amanda och jag uttråkade på dagbåten på vägen hem


Så mycket som är fel

När jag igår kväll tittade på nyheterna kom jag på en sak som jag inte tänkt på förut. Det fanns inte en enda glad nyhet utan där berättades bara om alla hemskheter i världen. I mellanöstern är det forfarande krig, i Afrika är det fortfarande fattigt och här i Sverige förlorar fler och fler människor sina jobb. Det här gjorde mig verkligen deppig. Är det inte dags att vi faktiskt försöker lösa alla problem på riktigt? Inte bara skicka soldater hit och dit, utan faktiskt försöka komma fram till en plan som KAN hjälpa de ostabilare länderna. Och istället för att bara skicka en massa bistånd (som man inte vet vart det hamnar) till de fattiga länderna kan man väl komma fram till en plan som får dessa länder att börja bygga upp sig själva. Jag vet att det är lätt för lilla mig att prata om hur allt skulle kunna bli bättre, men varför kan inte politikerna också prata lite och kanske börja göra nått åt saken?

Bara en liten tanke så här innan mitt sista seminarie...

Finfint!

TACK IDA SOM FIXAT MIN BLOGG!! <3


Julen närmar sig!

I helgen var jag i Finland för att fira min kusin Niinas student. Det var ett ganska trevligt sätt att spendera en helg på och höjdpunkten var att se snö på marken!!(bilder kommer senare i veckan) Kan vi inte alla bara be för att vi får en vit jul så kanske snön bestämmer sig för att göra oss sällskap på julafton?!

Nu har jag bara två intensiva veckor kvar innan jag äntligen kan andas igen. Den här veckan är det tentaplugg som gäller samtidigt som jag ska jobba lite på Friskis och provjobba på Posten imorgon.
Igår kunde jag i alla fall pricka av köpet av flygbiljett till Etiopien. Efter massor av förvirring kring hemsidan vi bokade ifrån lyckades jag och Emelie äntligen köpa våra biljetter så nu är det säkert; 8 februari åker vi och kommer hem 15 juli!!! WOHO!


Bara för att jag saknar Afroz och London <3


RSS 2.0