Segling

Nu har jag äntligen fått bilderna från seglingsveckan i somras! Lägger upp några av höjdpunkterna.


Bevis på att jag faktiskt stått på den där båten!


"Vad är det? En fisk? En ren? NEJ, det är ett vildsvin!!"


En fin kväll utanför Mariefred


Halloween

Äntligen börjar den här veckan lida mot sitt slut, däremot är jag inte så taggad på nästa vecka heller... Borde verkligen börja skriva på min linguistic essay imorgon!

I torsdags var jag på Harry B James med Megan, Emil och Mika på Banditfesten. Vi stannade inte så överdrivet länge, men det var riktigt trevligt ändå.
Igår gick jag ut med Paul, Maija, Minttu och Pauls kompis. Vi satt på ett par krogar och bara snackade. Även den kvällen slutade lyckat! (kommer verkligen sakna människorna när jag åker iväg)
Idag träffade jag en TEJP-kompis, Charlotte. Det också riktigt trevligt. För våran del blev det fika och lite rundvandring på stan.

Slutsats: Har varit riktigt trevligt att undvika uppsats-skrivning i tre dagar!


Vänner i väääääldigt många år <3


Behåll ditt eget tuggummi?

Ikväll när jag väntade på bussen på Gullmarsplan blev jag faktiskt lite äcklad (och road). Bakom mig i kön ställde sig ett yngre par, ungefär runt 15-16 år. För det första så var de sådär äckelkära vilket kan vara lite gulligt sålänge det inte går överstyr, vilket det självklart gjorde. Först hör jag hur de småtjafsar (som kära par alltid gör) och plötsligt tystnar de. Skönt tänker jag tills jag hör det där jobbiga smackandet! Smackandet varar som tur var inte så länge men nu börjar de tjafsa om en ny sak. Tydligen har killen tagit någonting av tjejen som han vill ha betalt för innan hon får tillbaka det. Efter ett tag fattar jag att han tagit hennes TUGGUMMI! Kalla mig egoistisk, men jag tycker inte att tuggat tuggummi ska delas på. Tror inte att tjejen fick tillbaka sitt tuggummi fast hon verkade inte så ledsen över det (vilket jag kan förstå)
Det värsta med den här lilla incidenten var att jag, när jag började fundera på saken, faktiskt kunde känna igen mig. En gång i tiden har ju till och med jag varit sådär blää så som slutsats jag kan säga att kärlek kan verkligen göra en heeelt blind ibland.


Ingen ro, ingen rest...

Usch vad jag är trött! För exakt ett år sen hade jag lov nu och kunde sova ut ordentligt på mornarna, men inte nu inte. Det här är en av mina mest hektiska veckor. Räcker inte med att jag har MASSOR av skolarbete som måste göras utan måste samtidigt hinna med massor av Etiopienförberedelser och försöka vara lite social (vilket jag självklart vill, men har knappt nån tid med!)

Veckans uppgifter:
  • Skriva bokrecention (till imorgon...)
  • Skriva min "linguistic essay"
  • Skriva ut tentamaterial
  • Skaffa pass
  • Fylla i WSGs Etiopienansökan
  • Betala räkningar (undrar var pengarna till dem ska komma ifrån?)
  • Bli ordentligt uppdaterad på Idas Kenyaresa
  • Träffa Charlotte som kommer och hälsar på
+ försöka hinna träna och träffa andra kompisar!!!

Really, really 'appy!

Jag måste säga att nu mår jag riktigt, riktigt bra. Känns som att allt går riktigt bra och fast jag har hur mycket som helst att göra i skolan så tar jag bara en sak i taget för jag vet ju att jag kommer hinna göra allt. De senaste två veckorna har jag också märkt hur mycket människor jag har omkring mig. I princip varannan dag stöter jag på någon nära eller mindre nära vän vilket självklart är hur trevligt som helst! Idag till exempel stötte jag på en granne som jag inte träffat på länge och i måndags (eller var det tisdags?) träffade jag en gammal skolkompis vid tunnelbanan på väg hem så jag fick sällskap hem. As I said, hur trevligt som helst ^^

Idag har jag spenderat hela morgonen och förmiddagen på Sverigefinska skolan (d.v.s. min gamla grundskola) och lyssnat på tre olika lektioner för en uppsats jag ska skriva. Det var ju inte heller helt fel. Träffade gamla lärare, fick se hur min lillasysters (Amandas) klass och träffade några små tjejgrupps tjejer när jag skulle gå. Muy trevligt det med.
Nu är tanken att jag ska orka plugga, men kanske tar det liiite senare. Måste ju få vila också!

Balen när jag gick i nian, 2006


Dags att ta sig i nackskinnet!

Nu har skolan definitivt kommit igång ordentligt. För tillfället har jag minst tre olika uppgifter som måste göras på bara två veckor! Däremot så ska jag nog inte klaga eftersom jag är bättre på att jobba under press än under relaxade omständigheter.
Igår lyckades jag ändå ta mig ifrån plugget ett tag och gå på en tv-inspelning med Amanda för ett nytt lördagsnöje som börjar ... nån gång. Inspelningen var absolut den roligaste inspelningen jag någonsin varit på (och nu har jag faktiskt varit på några).

Det var bara en liten uppdatering så här på morgonen innan skolan börjar. Lovar att skriva igen om någonting kul skulle råka hända i mitt liv ;)

Trötter

Nu är jag trött. Jag har varit med Paul hela helgen och "fraktat" hans båt från Västerås till Stockholm. Vädret i lördags var hur dåligt som helst, så man var ju riktigt trött efter den dagen. Särskild eftersom vi vaknade klockan 06:00 den morgonen! Den här dagen var mycket lugnare. Vi sov längre och sträckan vi åkte var inte lika lång som igår. Nu är jag i alla fall färdig att gå och lägga mig och sova riktigt gott i natt.

Under helgen har jag däremot inte kunnat smälta eller fatta att jag faktiskt ska till Etiopien i februari! Det enda jag insett är hur mycket jag kommer sakna min familj och mina underbara vänner. Hur ska jag kunna leva ett helt halvår utan att träffa och prata med människor jag verkligen bryr mig om?!

Etiopien here I come!

Intervjun gick tydligen jättejättebra! JAG SKA ÅKA TILL ETIOPIEN!


Skakig

Nu har jag haft min intervju via Skype och jag är helt skakig. Det gick riktigt bra, även om Skype inte hela tiden ville samarbeta, men nu är jag ju ännu nervösare! Vi är bara fem personer som sökt så mina chanser blev ju plötsligt mycket större. Hittills har jag bara tänkt att intervjun kan vara en kul sak att göra, men nu känns det som att jag faktiskt har en riktig chans att åka till Etiopien i vår!! Försöker ändå inte ta upp förhoppningarna för mycket än. Kan ju vara så att hon tycker att det finns folk som kvalificerar mycket bättre än jag, man vet ju aldrig... Kommer få besked den här veckan så ber er alla att hålla tummarna tre dagar till!


A Mystery

Jag har börjat tänka på en sak, strumpor. Det verkar ju alltid som att alla ens strumpor är i tvätten när man ska ta på sig ett par på morgonen. Sen tvättar man och det visar sig att det bara fanns ETT udda par strumpor där. Hur kommer det sig? Hur mycket strumpor vi än köper så finns det aldrig några i lådan! Jag har kommit på en teori till detta. Jo, jag tror att strumpor har börjat utvecka småsmå fötter som de tar sig iväg med på nätterna när vi oskyldiga människor sover. Sedan samlas alla strumpor på ett och samma ställe på någon undangömd plats som ingen människa vet om. Där lever de sedan sina liv lyckliga utan att behöva lida med människors grova fötter och tåsvett.
Jag kan i alla fall inte komma på någon bättre förklaring till alla försvunna strumpor...




Nu håller alla tummarna för mig!

Imorgon har jag min Etiopien-intervju och jag är sjukt nervös! If it's meant to be så kommer det gå bra, men vill ju verkligen inte att det ska gå dåligt heller.. Därför ber jag er alla hålla tummarna imorgon förmiddag och kanske tänka lite extra på mig och på att det ska gå bra så att jag får lite mer positiv energi.


Your light will shine when all else fades

Okej, vad har hänt sen jag sist uppdaterade? Svaret är ganska tråkigt, inte så mycket nämligen... Igår hade jag två av världens tråkigaste och onödigaste föreläsningar och efter det gjorde jag inte mycket. Tog en promenad på eftermiddagen och kände verkligen hur hösten och kylan är här! Efter att ha gått ute i fem minuter fick jag ont i huvudet på grund av de isiga vindarna. Kanske dags att leta fram någon mössa nu.

Idag hade jag lite intressantare föreläsningar och seminarier. Fick tillbaka lite inlämningar och fick riktigt bra betyg på båda!! WOHO! Är faktiskt inte stolt ^^ Efter min långa skoldag (9-14) träffade jag Maija på stan för lite fika och lunch för hennes del. Nu på kvällen var jag i kyrkan där vi ska starta en lovsångsgrupp. Vi var inte många idag, men det var ändå riktigt trevligt.

Imorgon är jag ledig så ska passa på att sova ut och rensa lite skolpapper. På kvällen ska jag gå och se på Megans barnpjäs som hon så duktigt har regiserat. Ska bli intressant att se.


Exempel på en bra lovsång av Hillsong United


Härlig lördag

Efter den här dagen är jag inte lika irriterad på festen igår. På dagen var jag ledare med Ida och Janiina för tjejgruppen och det var riktigt kul. De där tjejerna vet verkligen hur de ska pigga upp en. Efter det träffade jag Paul och hans kompis Stephanie vilken piggade upp ännu lite till ^^
Ikväll ska jag göra absolut INGENTING! Som mest kanske jag går till farmor och hälsar på henne och kissekatterna. Imorgon får det bli att läsa ut "The great Gatsby".


"Jaså det är DU som är Emma"

Man lär sig någonting nytt varje dag. Igår hängde jag med Johanna på en fest i Huddinge med folk som jag inte träffat på säkert ett år och det var inte det roligaste jag varit med om. Hälften av människorna där verkade inte tycka om mig eller Johanna (fast de inte känner oss...) vilket inte gjorde stämningen sådär jättetrevlig när vi var i samma rum. Andra hälften verkade däremot inte ha någonting emot oss så självklart hängde vi med dem hela kvällen, men jag kan inte sluta störa mig på att det fanns människor som inte tyckte om oss! Jag kan förstå att en av tjejerna där inte riktigt ville tycka om mig, men hon var även elak till Johanna vilket jag tycker är skumt. Hon har ju faktiskt inte gjort någonting! Inte för att jag heller har det, men tjejen i fråga är mitt ex nya tjej så kan acceptera hatet (lite). Jag tycker bara inte om när folk inte tycker om mig för no reason!!


Ett par år gammal bild på mig och Johanna


Fattig, fattigare och jag

Först och främst, bra jobbat Maija som hittade drinkreceptet!

Japp, jag är fattigast. (Jättekonstig mening...) Aldrig i hela mitt liv har jag levt så här fattigt. Har inte ens råd att köpa vatten ifall jag skulle bli törstig på stan! Nej jag måste vänta tills jag kommer hem för att dricka... Egentligen ska man väl inte klaga, men nu gör jag det i alla fall. Från början var planen att jag skulle åka till Västerås i helgen, men nejnej jag har inte råd att betala 250kr för en helg i en annan stad. Nu är alltså min helg helt öppen vilket inte händer ofta.

Imorgon åker min mamma iväg till Norrnäs, så jag ska ta vara på detta och ta en härlig mys- och filmkväll för mig själv.


På den gamla goda tiden då jag hade pengar


Caipinegra

Skummade precis igenom Valenciabilderna och såg bilden på denna underbara drink som vi fick där. Verkligen det godaste jag smakat! Om någon kan receptet, please tell me!


Our beloved Caipinegra


A bad, bad girl

Idag har jag varit lite "bad" och unnat mig själv lite lyx efter skolan. Eftersom det (tydligen) var kanelbullens dag igår så köpte jag en mumsig kanelbulle för att fira och när jag ändå stod nära tidningshyllan så passade jag på att köpa en Cosmopolitan också. Jag vet att jag borde stått emot eftersom jag inte riktigt förtjänade denna lyx, men kommer ändå behöva snåla resten av månaden så man borde väl ändå passa på?

I helgen har jag inte riktigt gjort något speciellt. I lördags var det "säsongspremiär" för tjejgruppen i kyrkan så jag och Megan lekte med dem i två timmar. Efter det var det bara att springa till Friskis för att värda tre timmar och tjäna lite extra pengar som den fattiga student som jag faktiskt är.


Bilden är inte så värst smickrande egentligen, men titta vad brun och fin jag var för bara en månad sen!!!


RSS 2.0