Änglar och Demoner

Nu har jag äntligen sett Änglar och Demoner! Jag och pappa har tänkt gå och se den enda sen den hade permiär och idag, två månader senare, lyckades vi äntligen hitta tid att se den. Den var riktigt bra, precis som jag väntat mig!


Dålig timeing?

När jag var i Finland fick jag massor av tid att låta tankarna flyga iväg och jag kom att tänka på en ganska intressant sak. Det sägs ju att det finns en rätt person där ute för oss alla som vi är menade att leva våra liv med, men tänk om man hittar den här personen vid fel tillfälle i sitt liv. Tänk om man träffar "the one" som barn och sen förlorar kontakt med honom/henne så att när det att dags att stadga sig så är man inte tillsammans längre? Har man då förlorat sin chans att hitta den perfekta partnern?
Jag tror personligen inte på att alla har en "soulmate", men det var bara en lite rolig tanke som slog mig. Kommentera och säg gärna vad ni tycker om saken ^^


Hemma

Då var man äntligen hemma igen och imorgon åker jag till Örnsköldsvik med Janiina. Det var riktigt trevligt att hälsa på släkten i Finland igen och för en gångs skulle lyckades jag träffa nästa alla! Första kvällen hos mormor fick vi till och med muikkuja (en liten och underbart god fisk!) till middag ^^

Imorgon åker jag som sagt var iväg igen. Vet inte riktigt vad som kommer hända på det här TEJP (eller heter det SALT?) lägret, men blir nog trevligt. I allra värsta fall är det ju ändå en erfarenhet och vi kommer få träffa massor av nya människor.


Min mormors hus, Mäkelä

Mot Finnelandet

Ikväll bär det av till de tusen sjöars land, Finland. Har inte varit där på flera år så ska bli skönt att bada och basta i mormors vedbastu igen ^^ Det jobbiga med resan är att vi måste sitta en hel dag på tåget imorgon för att komma fram till mormor på kvällen... Oh well, it's worth it!


Juntusranta <3

Harry Potter

Idag var jag och såg på nya Harry Potter filmen med pappa och syrran. Den var, precis som alla andra, riktigt bra och (som vanligt) längtar jag redan till nästa film!
På kvällen åkte jag och hälsade på kussen Ida på hennes scoutläger, vilket var väldigt trevligt. Där bjöds på hamburgare, kladdkaka och kokosbollar. MUMS!


Nytt namn?

Jag har under ett bra tag nu funderat på att byta namn. Inte förnamn förstås, utan efternamn. Mitt nuvarande efternamn (Niemenmaa) är inte mitt riktiga släktnamn, utan det var min farfars styvpappa som hette det. För några år sedan bytte min farmor och farfar tillbaka sitt efternamn till Sorsa som min släkt egentligen ska heta och nu har jag seriöst börjat fundera på om inte jag också ska göra det. Jag vill ju inte ha någon annans släktnamn utan mitt eget! What do you think? "Hej, jag heter Emma Sorsa".

Kollade upp lite hur man ska göra och hittade en sida med massor av ovanliga efternamnsförslag. Check it out! http://wwwm.prv.se/NAMTWeb/list2.jsp

Älskaren

Igår var jag, Maija och Mari och såg på parkteaterns uppspel "Älskaren" på Djurgården. Det var ganska så trevligt förutom att vi satt i en ganska brant backe och var tvugna att kämpa för att hålla oss kvar. Pjäsen, som var en monolog, var i alla fall bra och skådespelerskan var duktig.
Efteråt åkte vi in till stan och åt på Mangolian bbq, vilket även det var riktigt trevligt.

Ikväll blir det framtidsplanering hos Mari och imorgon åker jag till pappa för att chilla och grilla lite (och kanske få någon lite souvenir från Bulgarien) ^^


Ulla Tylén i "Älskaren"

Hösten: KLAR

Fick precis veta att jag blivit antagen till engelskakursen som jag valt att läsa i höst, så Stockholms Universitet here I come!


Michael Jackson Tribute



Jag och Megan stod mitt i allt (om ni spolar till 1:30) i Centralstationen och såg på hur människor omkring oss dansade med Bounce igår ^^ 

En regnig dag


Jaa jag erkänner! Jag har suttit framför datorn hela dagen i pyjamas och kollat på film och det har varit hur skönt som helst! Visst, det är lite deprimerande att jag inte har nått annat att göra eller någon annan än mig själv att vara med på dagarna, men orkar inte bry mig om det längre. Nästa vecka åker jag till Finland och efter det kommer mitt lov igång ordentligt.

Resten av min sommar (är lite osäker på datumen):
17-24/7 Finland
27/7-1/8 Saltläger
2-8/8 Gotland (?)
10-14/8 Familjeläger, dvs ta hand om lite barn i Norrnäs



Frågor (från Idas blogg)

Du & Jag
(Alla måste svara)

1. Hur länge har du känt mig?
2. Hur mycket gillar du mig på en skala mellan 1-10?
3. Vad har vi för relation?
4. Tror du fortfarande vi snackar/är vänner om 5 år?
5. Kommer du alltid finnas där för mej?
6. Har du träffat mig någon gång?
7. Bästa minnet med mig
8. Hur mycket tror du jag gillar dig på en skala mellan 1-10?
9. Har du kramat mig någon gång?
10. Kopierar du det här så jag kan svara på din?


They are back!

Aqua är tillbaka! Hörde deras nya låt "Back to the 80's" på radion ett par dagar sen och nu känner jag att det är dags för mig att dela med mig av denna information. Låten är lite sådär, men man känner definitivt igen deras röster så den är värd att lyssna på!


Ny frisyr

Var tycker ni om den här uppsatta frisyren på mig? Jag hade den under en kväll i Valencia och tyckte att det var ganska så snyggt ^^


Livets underbara ironi (eller nått liknande)

Som jag redan nämt så älskar jag den svenska sommaren och dagar som denna får mig att älska den ännu mer. Mamma fick den briljanta idén att jag skulle gå ut och ta en promenad efter att jag ätit min lunch idag. Först var jag lite skeptisk eftersom det åskade och regnade i Haninge när jag åkte därifrån, men eftersom det inte gjorde det här så tänkte jag att regnet och åskan kanske redan varit här i stan. Jag gick alltså ut, men tog med mig ett paraply ifall jag skulle överraskas av någon liten skur. Jag hann gå där ute i kanske tre minuter innan den "lilla skuren" överraskade mig. Smart som jag är så gick jag vidare eftersom jag tänkte att regnet nog snart skulle sluta, vilket det självklart inte gjorde. Nej, istället börjde det åska... Så fort jag kom in i lägenheten såg jag att det slutat regna och nu (tio minuter senare) skiner solen där ute.
       
Från sol till regn på bara några min. Älskar den svenska sommaren!

And now what...

Det är vid såna här tillfällen som jag hatar att jag inte har något sommarjobb. Idag vaknade jag redan halv tio men ville inte stiga upp eftersom jag visste att jag ändå inte har någonting att stiga upp till. Nu sitter jag ändå här, två timmar senare, och funderar på om jag ens ska orka byta om från min pyjamas... Om vädret var bättre skulle jag ju kunna åka till pappa och sola! Blir nog bara en ensam hemmadag och -kväll även idag... Någon som kan rekommendera nån bra film?


Härlig sommarbild tagen för två år sen

Heartbreaking!

Tittade precis på nyheterna på kanal fyra och en av deras reportage gjorde mig hur ledsen som helst! Det handlar om en familj här i Sverige där alla tre barnen är apatiska på grund av att de inte har någon tro på framtiden längre. Familjen bodde tidigare i Ryssland där de blev trakasserade och barnen fick se då mamman blev våldtagen och pappan misshandlad av rasister i landet. Då bestämde de sig för att flytta hit till Sverige där deras situation inte blivit bättre. Inte konstigt alltså att barnen inte kan tro på en ljus framtid längre nu när de blivit UTVISADE till någon av föräldrarnas hemländer där de inte heller är välkomna!
När jag hörde det här fick jag seriöst en klump i halsen. Hur kan människor behandlas så här?! Jag förstår verkligen inte! Barnen ligger bara i sina sängar med dropp för att få näring och då bestämmer sig migrationsverket för att kasta ut familjen från landet! Vad är det för fel på dem?! Usch vad jag hatar att världen är så orättvis...

Läs mer: http://nyhetskanalen.se/1.1080860/2009/07/05/mitt_hjarta_slits_i_bitar

Norrnäs!

Idag fick (som jag redan nämt) Ida uppleva underbara Norrnäs and she loved it! Precis som jag. Vi badade i underbara Norrnäs vattnet och åt av Medets helt fantastiska fisksoppa och färska bröd ^^ Längtar redan tillbaka!


Bild från mitt konfirmationsläger 4 år sen (vilket jag kom fram till idag var en evighet sen!)

Ny design

Nu har Maija äntligen hjälpt mig att fixa till bloggen. Kommer säkert tröttna på den här layouten snart också, men tack för hjälpen i alla fall ^^

Idag åker jag till Norrnäs på konfirmationslägrets besöksdag för att njuta av Norrnäs känslan och bada. Har inte varit där på hur länge som helst så ska bli skönt att komma dit igen!
Igår hade Denise en liten grillkväll för några av oss tjejer från Sverigefinska. Det var riktigt mysigt och duktig som jag är så fick jag ta hand om grillningen (det hade inget att göra med att jag satt närmast grillen!) Innan jag drog till Denise, åkte jag till Maija för att byta Valenciabilder. Samanlagt hade vi med tre kameror tagit över 1000 bilder så det tog en timme för oss att se alla! Kan inte fatta att vi tog så många bilder på en vecka! Jag tog inte ens hälften så många när jag var EN MÅNAD i London.

Anyway, anledningen till att jag satte mig framför datan för att uppdatera bloggen var att Mari och Maija lyckades ge mig lite framtidsångest igår. Hittills har jag inte tänkt så mycket på det hela utan bara tänkt att det löser nog sig till slut, men nu är jag lite orolig... Drömde inatt att jag var på Stockholms universitet för att börja min kurs. För det första hade jag hur stora svårigheter som helst att hitta mitt klassrum och när jag väl hittade fram så visade det sig att i min engelska kurs ingick matte! Läskigt värre!


The good old days utan några bekymmer

RSS 2.0