21 januari

För tillfället har jag verkligen ingen inspiration till någonting. Veckorna går åt jobb och helgerna... ja, jag vet inte riktigt vad jag gör på helgerna.
Det märks ändå att vardagen börjar komma igång för andra också nu efter julens ledighet. Både verksamheten i Finska församlingen och i Hillsong church börjar ta över lite av min tid igen så snart har jag ännu mindre tid att bara ligga i sängen och slappa igen. Inte för att jag klagar!!! Ska bli kul att komma igång med tjejgruppen igen och blir nog ännu lite roligare att fortsätta vara med i team i Hillsong.

I mars bär det äntligen av till Etiopien igen. Det ska bli riktigt skönt! Jag behöver verkligen lite miljöombyte!!

Laddade över bilderna från julafton igår så här får ni se hur det såg ut hos oss den 24 december.


Welcome Home

Har ÄNTLIGEN hittat låten som spelas i Nikon reklamen på tv. Hörde låten för första gången några månader sen på Hillsong och har inte kunnat sluta tänka på den. Den är så bra!
Sleep don't visit, so I choke on sun
And the days blur into one
And the backs of my eyes hum with things I've never done
Sheets are swaying from an old clothesline
Like a row of captured ghosts over old dead grass
Was never much but we made the most
Welcome home
Ships are launching from my chest
Some have names but most do not
If you find one, please let me know what piece I've lost
Heal the scars from off my back
I don't need them anymore
You can throw them out or keep them in your mason jars
I've come home
All my nightmares escaped my head
Bar the door, please don't let them in
You were never supposed to leave
Now my head's splitting at the seams
And I don't know if I can
Here, beneath my lungs, I feel your thumbs press into my skin a

Längtar!!!

Usch vad jag längtar tillbaka till Etiopien! Har läst de nya volontärers bloggar och ikväll såg jag bilder från Guraras julfirande. Jag önskar verkligen att jag kunnat vara där... Barnen är så fina!
Det verkar som att jag lyckats övertala Emelie till att vilja åka tillbaka med mig så om det blir som jag hoppas nu så är jag tillbaka i Addis i mars. Kommer bara bli ett besök, men det är bättre än inget!

Ensamhet

Ikväll har jag och mamma sett filmen "Den nakna mannen". Det är en finsk film där man får höra olika finska mäns berättelser. Riktigt bra, men riktigt deppig!!!
Filmen fick mig verkligen att börja tänka. Bara här i Sverige bor det ca 9 miljoner invånare och alla vi 9 miljoner människor upplever saker dagligen - stora eller små. Tänk vad mycket - både stora och små saker - en människa hinner uppleva i hela sitt liv! Tänk vad mycket sorg, smärta, glädje, ensamhet, gemenskap, lycka man får uppleva. Jag tycker att det ofta är lätt att glömma hur mycket människorna i våran omgivning kan ha varit med om. Tänk på den pratglade pensionären som kommer och handlar i din butik varje dag och som bara vill hitta lite sällskap eftersom livet annars blivit så ensamt. Tänk på den alkoholiserade grannen som bor ensam - som du tycker är patetisk - för att hans fru lämnat honom och tagit med sig deras tre barn till hennes nya man i Göteborg.
Allting är verkligen inte alltid som det verkar och det tycker jag kan vara bra att påminna sig själv om ibland. Mitt liv må kännas lite platt och ensamt ibland, men jag har det fortfarande bra jämfört med bland annat dessa människor.

RSS 2.0