Vänner överallt

Nu har jag 18 minuter på mig att göra i ordning mig och åka, men innan jag gör det måste jag bara skriva ett kort inlägg om hur stor min kyrka verkar vara.
De närmaste gångerna som jag varit på stan så har jag sett minst två personer från min kyrka, Hillsong. En av gångerna var till och med så att jag efteråt fattade att det var från kyrkan jag kände igen snubben (och inte från TV som var min första tanke). Vi stog båda och stirrade på varandra som idioter hur länge som helst och han kanske fattade varifrån han kände igen mig, men jag var inte lika snabb.
Nu ska jag iväg och shoppa igen och får se hur många jag ser idag. Igår såg jag minst TRE!

"Etiopiensvenskarna"

Nu har alltså de två svenskarna som fångatagits i Etiopien fått sin dom som skyldiga. Det är ju hemskt!! För det första eftersom det ju inte verkar som att de faktiskt är skyldiga och de nu måste spendera tid i ett Etiopiskt fängelse och för det andra eftersom det här smutsar ner människors syn om Etiopien. Min fråga är bara varför? Vad är poängen med att ge de här två svenskarna en orättvis rättegång och på det sättet skapa "fiender" i hela världen? Och sen kan man ju undra hur den etiopiska åklagaren och domaren tänker. Vaknade åklagaren en morgon och tänkte "Nej nu är ju allt lite för fridfullt här i Etiopien, kanske dags att hitta några utlänningar att trakassera"?
Jag hoppas bara att människor som inte varit i Etiopien inte ska få något slags hat mot landet. Etiopien är ett helt fantastiskt vackert land med underbara människor, så låt inte din uppfattning av landet bli negativt p.g.a. några få personer som fått alldeles för mycket makt.

Vackert land med vackra människor!

 


Packages and bows Can never heal A hurting human soul


Livets, ödets eller Guds humor

Min tenta är äntligen över!! Nu har jag bara en vecka av julstök framför mig innan den stora dagen anländer. Underbart!
Måste bara berätta om en rolig sak som hände på vägen hem från Uppsala igår. Efter tentan, kl 16, var jag helt slut men bestämde mig ändå för att orka gå och hälsa på Emelie som jag inte träffat på evigheter. Som den underbara människa Emelie är så bjöd hon mig på middag, men tyvärr blev jag inte piggare.
Runt åtta på kvällen åkte jag ändå hem och efter att ha behövt springa till tåget så blev jag ju bara ännu tröttare och grinigare. Väl i Upplands Väsby så säger de i högtalarna att det är förseningar på ca 20 min i pendeltågstrafiken pga misstänkt rökutveckling. Kul! Då blev jag ju inställd på att få stå och vänta på helt fel sida av stan halva natten. Tåget var ändå bara två minuter försenat. Vid det här laget var jag ändå så trött och så otroligt grinig att min tanke var bara "Snälla Gud, låt mig inte stöta på någon jag känner nu!"
I Centralen fick jag byta tåg och jag var fortfarande lika trött med hög musik i öronen. På Stockholm Södra sätter det sig en kille i ungefär min ålder (tror jag) snett mitt emot mig och efter ett tag säger han "Snygga hörlurar du har". Efter det sitter vi och snackar hela vägen till Handen och han muntrade verkligen upp mig. Det var inget flirtande eller obehagligt, utan bara två trötta människor på väg hem.
Efteråt insåg jag att Gud (som jag tror att det är) har humor. Han tänkte bara "Nej Emma, du behöver inte träffa någon du känner, men jag skickar någon du inte känner för att muntra upp dig".

Kärlek

I Din närhet, I Din närhet
I Din närhet ,I Din närhet
Där vill jag va, Där vill jag va Gud
vid Ditt hjärta, i Din närhet varje dag


I Din närhet, I Din närhet
I Din närhet ,I Din närhet
Där förvandlas jag, Där förvandlas jag 
Vid Ditt hjärta, I Din närhet, varje dag

I Din närhet, I Din närhet
I Din närhet ,I Din närhet
Där jublar jag, Där jublar jag
Vid Ditt hjärta, I din närhet, varje dag

Där vill jag va, där vill jag va Gud
Vid ditt hjärta, I Din närhet, varje dag

Underbara snö?

Visst är det skönt att snön äntligen kommit till oss också! Mörkret känns inte riktigt lika mörkt längre och den vita marken kommer ju göra det lättare för Tomten att ta sig hem till oss alla om 18 dagar. Ja, eller hem till oss som faktiskt har hem.
På vägen hem nu ikväll kom en riktigt arg man in i tunnelbanan. Han hade först suttit i Gamla stan och varit minst lika arg innan också han fick sätta sig i tunnelbanans värme. När jag först såg och hörde honom blev jag rädd, det är inget jag tänker ljuga om. Han var aggressiv och flängde som en galning med armarna, så det är klart att jag och de andra passagerarna blev rädda. Väl på tunnelbanan började jag lyssna på vad det var han faktiskt ville förmedla. "Era jävla rika idioter som sitter här! Jag ska följa efter er och bryta mig in i era hem och ta dem! Ni idioter med era telefoner och varma jackor!!" Jag började förstå den här mannens frustration.
Jag kan inte ens tänka mig hur det måste vara att inte ha någonstans att ta vägen på kvällen när temperaturen börjar närma sig minusgrader. Jag vågar inte ens tänka mig hur det måste vara att inte ha någon att säga god natt till när man släckt lampan. Och jag vill inte tänka mig hur det måste kännas när människor varje dag vänder blicken från en och tar omvägar för att slippa komma i kontakt. Det är inte konstigt att den här mannen kände sig frustrerad och det fanns inget jag kunde göra åt saken. Inget annat än be för att han skulle hitta något varmt ställe att sova på i natt.

RSS 2.0