Sälja Norrnäs?

Idag fick jag veta någonting hemskt. Styrelsen i Finska församlingen planerar att sälja vårt underbara sommarhem, Norrnäs.

Norrnäs är ett jättefit område precis vid vattnet i Värmdö och det är där Finska församlingen har hållit alla sina läger i flera, flera år. Massor med ungdomar har haft sina konfirmationsläger där och många har även döpts där. Stället är verkligen ett paradis för stora och små och nu vill styrelsen sälja det. Varför? Ja det undrar jag också. En av förklaringarna är att det är dyrt att ha det, men vad spelar det för roll? Dra ner på kaffeninköpet till församlingen istället och börja ha fler läger säger jag! Folk betalar mer än gärna för att åka dit och inte bara på sommaren, utan jag tror att många skulle betala för att få åka dit på hösten och vintern också. I know I would!

Norrnäs är en av anledningarna till att församligen fortfarande har medlemmar. Jag tror verkligen att om Norrnäs säljs så kommer många lämna församlingen och det är inte bra! Det kommer ju bara sluta med att församlingen har ännu mindre pengar och tvingas tillslut sälja vår vackra kyrka. Det vill jag inte! Jag är uppväxt i den där församlingen. Jag döptes där, gick på barnkör och konfirmerade mig där och nu hjälper jag till så mycket som möjligt med arbetet där. Det är tack vare Finska församlingen som jag kunde åka till Etiopien och det är tack vare Finska församlingen som jag är den jag är idag. Min plan är att gifta mig i den kyrkan en vacker dag och det kommer ju inte kunna hända om byggnaden blir till en rackethall igen!

Enda anledningen till att Norrnäs ska säljas är pengar och det är inte en anledning som håller när man talar om församlingar. Kyrkan är Guds hus och den ska ledas av den Heliga Ande, inte av pengar och det är inte min personliga åsikt utan det står faktiskt i Bibeln. Det är ju därför det går så dåligt för så många kyrkor, de låter byråkratin styra vilket är helt fel!

Apg 9:31 Kyrkan fick nu vara i fred i hela Judeen, Galileen och Samarien. Den byggdes upp och levde i gudsfruktan, och den växte genom den heliga andens tröst och stöd.

Kol 1:18 Och han är huvudet för kroppen, för kyrkan, han som är begynnelsen, förstfödd från de döda till att överallt vara den främste,

 

Nu är min förhoppning att flera ska reagera på detta! Styrelsen ska rösta den 11 maj om försäljningen och om vi blir tillräckligt många så kan det kanske stoppas!!

 


Korsfästning

Boken jag läser nu (och som jag läst sen vintras) handlar om en kristen slavinna som levde under romartiden i Rom. Man får läsa om hennes vardag och det känns riktigt overkligt. Förra gången jag läste blev hennes man korsfäst bara för att han slagit till en uppsyningsman (dvs en man som vaktade slavar)! Jag kan inte förstå att man faktiskt har gjort sånt! Tänk er! Man har tagit människor, slängt av deras kläder och spikat upp dem på kors för att de skulle dö... Ofattbart om ni frågar mig.

Nostalgi

Nylon Beat med sin låt "Viimeinen" från 1999! För 12 år sen lyssnade lilla 9-åriga jag på den låten. Nu känner jag mig gammal...

I väntan på jobb

Klockan är 08:45 när jag nu sitter i vardagsrummet och väntar på samtal från jobbet. Ska bli "spännande" att se vart jag hamnar idag.


Den här helgen har varit fantastisk! Efter jobbet i lördags blev det "patypaty" hos min kära vän Megan som firade sin 20-årsdag. Hon hade hyrt en jättefin lokal på Fridhemsplan med utsikt över Stockholm, me like!
Igår var en busy busy dag med tvätt, städning, sångrep och sist men absolut inte minst Hillsong! Den 29 april ska ännu en kär vän till mig, Matilda, ha konstert med sina egna låtar i Finska kyrkan här i Stockholm och jag har fått den stora äran att vara med och köra. (Alla är välkomna!!!) Krävs en hel del övning från min sida, men det ska nog gå bra!
Hillsong var som vanligt helt fantastiskt! Jag var inte på det bästa humöret, men predikningarna, lovsångerna och självklart människorna piggade upp en hel del. Gårdagens predikningar handlade om rädsla och kärlek. Två riktigt intressanta ämnen om ni frågar mig!


Nu har klockan hunnit bli 08:53. Kommer antagligen sluta med jobb till sent på kvällen.
Ha en superbra vecka alla läsare och kom ihåg att en leende människa är en vacker människa!

Någon son får mig att le. Vad/vem rycker upp dina mungipor?


Vatten

Idag kom jag att tänka på en sån självklar sak som vatten. Vi behöver aldrig oroa oss för att inte ha tillräckligt av det och vi behöver aldrig anstränga oss särskilt mycket för att få tag i det. Vi har det verkligen bra! Tycker ni inte?


Det pratas mycket om bristen på vatten runt om i världen, men det är någonting som är så otroligt svårt att förstå. Inte ens efter att ha bott i ett samhälle där vatten (eller el) inte alltid är en självklarthet så kan jag riktigt förstå hur det måste kännas att behöva snåla med vatten. Jag försöker ofta tänka på att inte låta vattnet rinna när jag duschar, diskar eller liknande, men det är svårt! När man har växt upp med ett överflöd av vatten så är det svårt att börja spara på det, men jag ska försöka! Gör det du också!! Utmana dig själv och försök snåla lite med vatten i bara en dag. Svårare än man skulle tro!


RSS 2.0