Sommardagar

Jag älskar sommaren! Jag har alltid älskar sommaren, men i år älskar jag sommaren ännu lite mer. Hur kommer det sig? Jo! I år har jag inget jobb och knappt några planer så kan verkligen njuta av värmen och lugnet. Me love it!
Igår var jag på Megans stuga och gjorde henne sällskap när hon skulle vattna blommorna där. Självklart badade vi och åt massor också så det var riktigt mysigt ^^ Imorgon ska jag först gå och bada med Idispidis och på kvällen ska jag träffa Michaela för att säga bye bye innan hon flyttar till Skåne och senare ska jag träffa Paul. Som sagt var så ÄLSKAR jag sommaren! Kan verkligen göra precis vad jag vill!


Bild från förra sommaren. (som jag älskar om jag inte redan nämnt det)

Bara nicka och le?

Igår fick jag ännu en gång höra att jag är dålig på att ta emot komplimanger. Det visste jag självklart redan, men det fick mig att börja fundera lite. Hur ska man ta emot en komplimang så att det blir rätt? Jag känner en liten känsla av obehag när jag får en komplimang, men det betyder inte att jag inte tycker om att få det. Det betyder bara att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av orden jag precis hört. Är det inte hövligast att tacka? Eller ska man bara nicka och le? Eller kanske kontra med en komplimang till den andra personen? Jag vet verkligen inte!

Ett exempel på hur dålig jag är på att ta emot komplimanger är mitt konfirmationsläger för fyra år sen. En kväll hade en av isoset (konffa ledarna alltså) berättat en spökhistoria vilket gjorde att vi inte kunde sova på hela natten. Då samlades vi tjejer från min dåvarande klass i ett av sovrummen där vi satt på sängarna och snackade halva natten. Först handlade nog snacket om lite allt möjligt mellan himmel och jord, men det slutade med att vi började erkänna vilka vi var avundsjuka på och ge varandra komplimanger. Vi tog en runda då alla skulle ge varandra minst en komplimang. Vi var ungefär 10 tjejer där och snackade och när jag bombaderades med mina komplimanger började jag gråta! (nu ska vi tänka på att alla var trötta och att folk redan hade gråtit innan mig så hela situationen var extra känslig)

Betyder det här alltså att jag är jättedålig på att ta emot komplimanger? Vad ska man göra när någon säger att du har fina ögon? Any thoughts?

Lyckliga bilder

Nu har jag tillräckligt med energi för att lägga upp lite fler bilder från härliga Valencia. Blir lycklig så fort jag ser bilderna, så detta kommer jag nog leva på ett bra tag ^^


Foppa på Arlanda, det klart man tar bild!


Äntligen framme i Valencia, på tunnelbanan på väg till hotellet som var omöjlig att hitta så efter att ha irrat omkring i stan i säkert en timme gav vi upp och tog en taxi.


Bleka jag, första dagen på stranden. Självklart lyckades jag bränna mig...


Första kvällen. Vi hade lite problem att hitta "partygatan" Calle Caballero så en trevlig man hjälpte oss. (Jag och Minttu hade svårt att lita på honom, men som tur var visade han vägen och inget annat)


Första drinkarna, Mojitos!


Midsommarafton. Då gällde en underbar japansk buffé på Osaka


Lite turistande blev det självklart också. Jag framför Science Town


En läskig hiss vid Science Town...


Första RIKTIGA bailabaila kvällen. Vi kom hem klockan åtta på morgonen efter "EFTERFEST PÅ PICCADILLY!"


Picknick i en väldigt fin park. Här smakade vi även på riktiga Valencia apelsiner direkt från träder. Surt värre!


Självklart provade vi även på Agua de Valencia. Muy bien!


Capinegra, MUMS!


En av våra överdrivet många toalettbilder. Den här togs under sista utekvällen


Klockan 06:00 på Valencias flygplats. Vi var trötta...

Den där resan var, som jag redan sagt, helt underbar! Vi hade tre kameror med oss där så tror att vi tog ungefär 900 bilder samanlagt där ^^

Home sweet home

Nu är jag hemma igen från varma härliga Valencia. Vi hade det helt underbart där vid den spanska kusten och vi kommer nog alla minnas den där resan länge. Resan blev bättre för min del eftersom det gav mig en anledning att börja använda min dåliga spanska igen och nu har jag bestämt mig för att jag måste börja lära mig språket bättre! Kan faktiskt tänka mig att flytta till Spanien någon gång i mitt liv.
Anyway, jag hade det helt underbart i vackra Valencia med tjejerna och tror att resan stärkt våran vänskap ännu lite till <3

Resans tre nyckeluttryck:
- "Could we have some more toiletpaper, please?"
- "I know a good place to eat"
- "Efterfest på Piccadilly!!!"


"EFTERFEST PÅ PICCADILLY"

¡Hola!

Sitter i mitt hotellrum i Valencia med Minttu, Mari och Maija. Alldeles strax ska vi ga ut och äta för att sedan orka festa hela natten lang. Vädret här har varit helt underbart och vi har alla redan efter fyra dagar blivit riktigt fina och solbrända.

Kommer hem igen pa fredag sa blir inga fler uppdateringar innan det ^^

Valencia here we come!

Om exakt ett dygn är jag på väg till Arlanda med Maija, Mari och Minttu för att ta flyget till Valencia. Igår hade vi ett litet "planeringsmöte" om ställen vi vill upptäcka och lite groundrules. Ska bli riktigt skönt att komma iväg från den kalla svenska sommaren till den Spanska kusten för att fira midsommar och studenten. Duktig som jag är så har jag till och med lyckats börja med packandet.
På dages planering står följande:
- köpa sandaler
- packa klart INNAN kvällen
- träffa Megan
- växla money

  
Det här gänget ska   ------------> HIT                           


Finfina bilder

Här är några av de första bilderna som tagits igår med min nya, fina kamera ^^

1. 2.

3. 4. 5.

1. Den allra första bilden på Amanda
2. Mitt plakat
3. Liten fjortisbild på mig och syrran
4. En present av Amanda <3
5. Några av korten till mig

Studentpresent

Igår gick jag och pappa och köpte min efterlängtade studentpresent; DIGITALKAMERAN. Det var först meningen att jag skulle få en lite äldre modell än den jag tillslut fick, men den var slut så vi lyckades få den värsta (dvs bästa) Canon IXUS kameran på marknaden. Enligt försäljaren i alla fall. Värdet på kameran var egentligen 4 300kr men vi fick den för 1 999kr, alltså ett riktigt kap!


Den här snyggningen med 14.7 megapixlar ska jag ta med mig till Valencia

Mottagning

Imorgon ska jag ännu en gång fira min student, det är nämligen dags för min mottagning. Förberedelserna är i full gång med farmor som bakar tårtor, pappa som handlar och jag som ska städa. Då får jag äntligen mina presenter och förhoppningsvis min efterlängtade kamera ^^

Här har ni morgondagens meny:
- Stor smörgåstårta
- Lite mindre smörgåstårta med sill
- Potatissallad
- Rostbiff
- Grekisk sallad (som jag egentligen inte gillar)
- Jordgubbstårta
- Chokladtårta med jordgubbar (min absoluta favorit!)

- Champagnecoctail med frukt och bär
- Vitt och rött vin
- Läsk
- Vatten (såklart)

Money, money, money!

WOHO! Trodde att jag hade fått in pengarna för barnsittningen som jag gjorde förra veckan, men det var tydligen bara skatteåterbäringen som kommit. Nästa vecka kommer jag alltså få nästan 4000kr för att ha suttit barnvakt till tre underbara små barn ^^ YEEEY!


Dagen efter

Igår tog jag som sagt var STUDENTEN och det var helt underbart. Utspringet och flaket var bland det bästa jag varit med om i mitt liv! Däremot började jag fundera imorse när jag vaknade på vad som händer nu. Ingen mer "normal" skola, ingen mer trygghet och nu måste jag komma på vad jag vill göra med livet... En tanke jag inte riktigt gillar! Här är i alla fall lite bilder från igår som Maija och Megan har skickat ^^


Jag och Aforz efter utspringet!


Mari och Maija var också där för att gratta mig


Självklart var Amanda där ^^


Tillslut var det dags för flaket där Megan hängde med

STUDENTEEEEN!

Nu har jag äntligen tagit studenten!!! Var inte så jätte taggad imorse, men i takt med att vi närmades oss utspringet så blev jag bara piggare och gladare hela tiden. Utspringet var verkligen skit kul och skulle lätt vilja göra om det :D Flaket var också riktigt kul och ser fram emot att få åka Megans flak nästa år! Kommer bilder senare när jag lyckats föra över dem på datan.

Ikväll är det slutskiva för hela slanten som gäller!

Grattis Maija och Mari!

Idag tog Maija och Mari studenten så ett stort GRATTIS till er! Imorgon är det äntligen MIN tur efter att ha sett folk åka omkring med sina flak i över en vecka! Då ska här festas! WOHOOOO!!!!!

Nyfärgat hår

Idag har jag äntligen varit hos frissan och färgat bort den hemska färgen jag hade innan. Nu har jag istället mitt chokladbruna hår tillbaka vilket jag är riktigt nöjd med ^^ (har tyvärr ingen bild på det än). Ikväll är det Gretas slutskiva som gäller. Kommer nog inte vilja stanna så jättelänge eftersom jag ska vara pigg och glad på Maijas flak imorgon, men lite partyparty blir det i varje fall.

Har även varit duktig idag och köpt en matchande väska till skorna som jag ska ha på min student på ONSDAG. Ser verkligen fram emot att få prova hela outfiten imorgon kväll!

Grattis pappa!

Grattis på födelsedagen PAPPA!



Lovsång

Lotta skickade en helt underbar lovsång till mig och alla andra ungdomar från kyrkan. Här har ni den, lätt värd att lyssna på!


Livets lilla ironi

Idag har jag varit på en ceremoni för nya svenska medborgare i Stadshuset med mamma. Det var inget speciellt, förrutom att de snackade om hur välkomna vi alla är här i Sverige och Stockholm och hur glada alla Stockholmare är över att ha oss här. För min del var det ganska så.. intressant! Har ju faktiskt bott här i Stockholm i hela mitt liv så kände inte riktigt att jag passade in... Anyways. Efter ceremonin gick jag in till stan för att shoppa lite och stan var full med danskar! Det var lite ironiskt eftersom jag precis varit på en ceremoni för stockholmare ^^


Jag på Stadshuset

Sveriges nationaldag

Har varit lite dålig på att uppdatera den här veckan, men har haft fullt upp. Onsdag till fredag har jag suttit barnvakt till tre helt underbara barn från Finland. Fick tack vare dem gå på Junibacken och det är verkligen helt underbart där. Önskade att jag varit liten igen och kunnat springa omkring där i Pippis hus och lekt.... Kommer sakna de där barnen ^^

I två nätter nu har jag haft drömmar om allt som skulle kunna gå fel med studenten. Har drömt att jag försovigt mig, att jag inte hunnit klä på mig så att jag gått till skolan med omatchande kläder, att ingen kollat på vårat utspring osv osv. Hoppas verkligen att det är bra väder på onsdag (klockan 14:00 då jag springer ut)! Under hela veckan har man ju sett alla åka sina flak i kylan och regnet, det vill jag slippa!


1 juni!

Äntligen är det verkligen sommar! Och juni har ju kommit igång med det bästa tänkbara vädret ^^ Idag har jag och Afroz legat i solen och njutit av värmen och ledigheten och det har fått mig att längta ännu mer efter Valencia. Där ska jag, Maija, Mari och Minttu bara sola, bada och njuta av livet i en hel vecka. Bara 15 dagar kvar nu!

RSS 2.0