Tack Gud!

Onsdag idag vilket betyder LILLÖRDAG! Detta har jag och Amanda firat med lite mumsig (men överskattad) pizza.
Jag älskar verkligen de första dagarna under veckorna. På måndagar har jag Bibelstudie i Finska kyrkan och på tisdagar är tanken att jag ska ha connect grupp med några Hillsongare. Det känns verkligen som en riktigt bra start på veckan, att bara få träffa andra kristna och prata om hur god Gud är. (För Han är GOD!)
Nu har jag bara en dag kvar på jobbet och sen blir det helg. WOHO! På söndag ska jag ha min första redovisning om halvåret i Etiopien så hela fredagen ska jag förbereda detta. Eller ja, fram till 18.30 då jag ska på återträff med tjejerna från Sverigefinska.

"Fönstershopping"

Då var det helg igen, SKÖNT! Igår hade jag verkligen en riktigt bra dag och jag började helgen med att köpa fyra supersnygga, billiga kuddar från City Gross. Två till mig själv och två till Amanda.
Efter jobbet kom pappa och Amanda och hämtade mig från jobbet för att vi skulle gå på "Love and understanding". "Love and understanding" har varit min kusin, Idas, projektarbete nu i trean av gymnasiet och det var en riktigt lyckad insamlingsgala för en skola i Nairobi. Innan galan gick vi och åt med Idas nära och kära. Vi skulle träffa min faster och hennes "gäng" kl 19, men eftersom jag slutade redan kl 17 på jobbet så var vi lite tidiga. Då passade vi på att "fönstershoppa" lite. Tyvärr har jag aldrig varit jättebra på sådan - om ni frågar mig onödig - shopping så det slutade med att jag köpte en jättefin kofta.

Idag ska jag fortsätta fira helgen med lite mer shopping. Det blir Bromma centrum med Johanna. I can't wait!

Tälta under en bro

Jag kan verkligen inte förstå varför den här världen är så orättvis. I nyheterna igår pratade de om hur vissa, det här fallet afghaner, tvingas flytta runt i Europa och bo på gatorna i tält bara för att de inte kan få uppehållstillstånd någonstans. Hur kan det här vara okej? Människor som bor utanför EU, ser EU som ett tryggt ställe där man kan ha en framtid, men när de väl kommer hit blir de utstötta vart de än går. Jag blev verkligen arg när jag såg på nyheterna igår och nu ställer jag frågan till er alla: VAD KAN VI SOM EUROPEER GÖRA FÖR ATT HJÄLPA? Vill faktiskt ha ett svar så ni som har förslag, hör av er!

Kärlek

Igår jobbade jag som vanligt med att plocka varor på City Gross. Efter lunch fick jag plocka upp lite (och inte så lite heller) skräp efter några kollegor och jag kan ju lugnt sagt säga att mitt humör började svänga neråt. Då bad jag bara en liten bön om att piggas upp och tro det eller ej så fick jag svar. Efter ett tag ställde sig ett äldre par nära mig och tjafsade kärleksfullt om att mannen tagit en för liten påse med sig. Bara det var hur gulligt som helst, men blicken om mannen hade när han tittade på sin fru var så vacker. Ögonen var fyllda med kärlek och han såg ut som en förälskad tonåring. Är inte det någonting att sträva efter så vet jag inte vad som är det.

Den första bilden som dök upp när jag googlade "kärlek"


Lycka!

Det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen sist, men jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva... Sen sist har väl inte så jätte mycket hänt i mitt liv. Jag har fortsatt jobba på i butiker runt om i Stockholm, jag har fått ett (väldigt) litet "deltidsjobb" i min kyrka, jag har börjat gå till Hillsong Church här i Stockholm och jag kan helt ärligt säga att jag inte kan komma ihåg när jag var så här lycklig sist. Det är helt otroligt hur nöjd jag är med allt. Både innan och efter jobbet kan jag gå omkring med ett enormt leende på läpparna och (om jag är ensam) sjunga med musiken som spelas från min mobil. Jag har ingen aning om varför jag är så här lycklig, men jag tänker inte klaga utan bara njuta av det här!
Nu är det ju inte så att jag bara har jobbat den närmaste tiden: I fredags satt jag "barnvakt" till Amanda (min 13-åriga lillasyster) och hennes två kompisar. Igår började jag dagen med att städa, sen fortsatte jag med en jätte mysig fika med Johanna och sist med inte minst blev det tjejkväll med det gamla goda tjejgänget. Idag ska jag självklart RÖSTA och sen blir det nog lite Hillsong.

RSS 2.0