Emelie is in town!

Jahaja, då var det måndag igen och hela långa helgen är förbi. Johannas fest var riktigt rolig (förutom när mitt ex bestämde sig för att dyka upp och ignorera mig fast jag stod precis framför honom, som vanligt). Det slutade med att jag var hemma vid fyra på natten.
I lördags hängde jag med Johanna, hennes kille och hans kompisar och på kvällen kom min kära Etiopien-sambo upp till Stockholm. Tanken var att vi skulle gå ut på kvällen, men av gammal vana gick vi istället ut och hyrde film (som är 20 gånger dyrare här än I Etiopien...).
Igår var vi inte bättre heller. I lördags råkade vi få filmen "Män som hatar kvinnor" så vi bestämde oss för att se de andra två från serien också. Jag har inget emot filmkvällar, men det verkar vara det enda jag och Emelie gör...

Idag har jag packat, packat och packat och nu är tanken att åka in till stan och köpa ett par vattentäta skor. Om vädret på TEJP är likadant som förra året så kommer det behövas!


Ny frisyr

Idag, om tre timmar, har jag varit hemma i exakt en vecka. Det känns verkligen inte som det, men så är det ändå. För att fira detta har jag hängt med min finfina kusin Ida hela dagen och till och med lyckas klippa mig och färga håret. Imorgon är det Johannas födelsedagsfest och nu är jag redo för den!

Steg ett, nyklippt hår

Steg två, Ida gör sig redo att börja färga hår

Steg tre, ta bild på det fina, nya håret


Solen skiner

Vilken härlig dag. För första gången på länge sov jag ut ordentligt och efter det har jag bara legat i solen och slappat tills min underbara kusse Ida kom hit för att slappa lite till med mig i solen. Det var riktigt kul att bara träffas lite spontant och prata om allt och inget. Allt är verkligen som vanligt igen... på gott och ont.
På kvällen tog jag ut mina finfina shurubas så nu ser jag ut som ett troll från 80-talet igen!


Tystnad

Första söndagen hemma och efter tre dagar har jag hunnit träffa tre av mina fina vänner här i Sverige. Konstigt nog har vi inte haft så mycket att prata om fast vi inte har träffats på ett halvår. Hur kommer det sig? Inte vet jag, men kul var det att träffa dem!
Det är riktigt skönt att vädret här hemma är så bra, fast de flesta andra verkar ha tröttnat på det. Jag tänker ändå inte klaga! Imorgon ska jag bara ligga ute i solen och få lite färg heeeela dagen.

Jag med mina etiopiska kollegor


5 månader och 1 vecka senare

Nu är jag hemma igen. Jag vet inte riktigt hur jag ska säga att det känns... De senaste fem månaderna har varit de fem bästa månaderna i mitt liv och det konstiga är att allt känns som en dröm nu. Allt känns riktigt overkligt. Det enda som påminner mig om att det faktiskt hänt är mitt hår. Förhoppningsvis kommer allt kännas bättre när jag haft mitt första "stödsamtal" om mitt äventyr.


RSS 2.0