Veckorna bara ilar förbi

Det är redan första advent! Kan ni fatta det?! Veckorna går så sjukt snabbt och ett par dagar sen insåg jag att det bara är två månader kvar tills jag åker till ETIOPIEN!!!

Min vecka:

Måndag: Ett par timmar skola. Plugg hemma efteråt.
Tisdag: Skrev klart en uppsats. Lovsångsgrupp och ungdomskväll i kyrkan på kvällen.
Onsdag: Skola hela dagen. Friskis tre timmar. Tjejmiddag med Maija, Minttu och Mari på kvällen.
Torsdag: Städade hos farmor. Berättade i kyrkan om tjejgruppsledarens magiska värld. Mässa med Minttu på kvällen.
Fredag: Paul i Stockholm. En trevligt och mysig kväll med film.
Lördag: Friskis tre timmar. Utekväll med Megan; först Nivå 22, sen KGB. Väldigt trevligt!
Söndag: Träffade Paul igen. Pappa hemma igen från Manilla; massor med souvenierer. Bl.a. ny väska!


En månad och en dag!

Om exakt en månad är det dan före dan! WOHO!! Det är inte ens december, men ändå har tv börjat visa en massa julreklam vilket bara ökar min längtan efter julen.. Bara en månad kvar people!!!

Igår var jag och såg filmen "2012" på bio. Eftersom jag inte hade några förväntningar på den alls så kan jag säga att jag blev glatt överraskad. Den var ju ganska lik "Day after tomorrow" med ett lite halvlöjligt slut, men första 1 ½ timmen var riktigt bra.


Tråklördag

Vad man kan bli uttråkad! Det är lördag och jag ligger i sängen och stirrar mig blind på tv som vanligt på lördagar (verkar det som). Tittade precis på en samanfattning av Paradise Hotel och det är verkligen det löjligaste och grövsta programmet någonsin!!! De visade i tv hur två personer hade sex!! Kalla mig gärna gammalmodig, men det ska inte visas på tv! Det är ju hemskt! Bara för att klockan är halv elva betyder det inte att alla barn ligger och sover! Vill folk titta på sånt kan de vända sig till internet eller tidningar eller what ever, men visa inte det på tv! Suck...

Anyway.. fick veta nu i veckan att jag fått B på min lingvistik kurs. WOHO! Nu har jag bara litteratur kursen kvar. Kommer inte få lika bra betyg där, men ska väl göra mitt bästa.

 

B!

WOHO! Fick tillbaka min linguistic essay idag och jag fick B på den!! Det trodde jag verkligen inte att jag skulle lyckas med! Däremot har jag inte vågat kolla vad jag fick på tentan jag gjorde i torsdags.. ska nog vänta tills det är rättat av lärare innan jag tar reda på det..

Efter detta lyckobesked träffade jag Maija på stan för att äta lunch. Väldigt trevligt! Nu måste jag börja skriva min första litterary essay. Utkastet ska vara klart imorgon..



Vera, jag och Janiina i läktaren på Maata Näkyvissä

Maata Näkyvissä

Helgen har verkligen gått sjukt snabbt! Torsdag kväll åkte jag med ungdomsgruppen från kyrkan till Åbo för att (för fjärde gången) gå på Maata Näkyvissä- festivalen. Vi var en ganska så stor grupp och fyra av oss var riktiga veteraner som gått på festivalen flera år i rad. Slutade med att vi hade en trevlig helg och en stor del av båtresan hem satt jag och hjälpte Janiina plugga religion. Faktiskt riktigt skoj!

En av tjejerna som var med på festivalen, Vera, berättade någonting på hemresan som chockade mig. För några veckor sen var hon i Finland med tre kompisar. På hemvägen var de hur trötta som helst så de gick direkt in i hytten för att sova. Mitt i natten öppnar plötsligt två vakter på båten deras hyttdörr och kastar in en full kille! Killen går direkt ut eftersom "det redan är fyra pers i hytten", men en liten stund senare kastar vakterna in killen i hytten IGEN!! Vera och hennes kompisar kollar chockade på vakterna och då är vakterna fräcka nog att begära att se deras hyttnycklar och när de inser att det är tjejernas hytt säger de bara "vi återkommer" och trampar ut. Det hela slutar inte här, nejnej. Självklart går Vera och kompisarna till informationen för att klaga. En anställd (som jag förstod det) står bredvid och lyssnar när de upprörda förklarar vad som hänt till info-människan. Den anställda säger då "Här får ni varsin drinkbiljett. Hjälper det?" VAD TROR HON?!?! Jaa, ge ungdomarna (varav 3 är minderåriga) lite gratis alkohol så blir de glada!
Det här gjorde mig verkligen upprörd och jag brukar faktiskt vara en riktigt lugn människa!! Det här är inte enda exemplet där ungdomar fått sämre behandling utan anledning och jag tycker det är helt fel. När vi satt på båtens kafeteria ikväll och pluggade var det en ca 60-årig full kvinna och "sjöng" bakom oss och jag kan lova att hon får mycket mer respekt av båtpersonalen än vi. Tycker bara att det är riktigt synd... Dags för oss att bevisa att även vi ungdomar förtjänar lite respekt!


Fy på mig

Tentan är äntligen gjord och jag är helt slut. Vet inte hur det gick och är faktiskt lite rädd för att få veta resultatet... På grund av min osäkerhet eftr provet åkte jag iväg till stan för att bara "fönstershoppa" lite, vilket självklart inte slutade bra! Hittade en snygg tunika på Vero Moda som jag till slut köpte (och den var inte så billig heller..) Fy på mig!
Senare idag ska jag träffa "Valencia-gänget" för att äta lite sushi och efter det bär det av till Finland på Maata Näkyvissä. I år blir det min fjärde gång där, men känns bättre att åka nu eftersom jag åtminstone åker som en slags hjälpledare.


Plugga

Nu är det tredje dagen i rad som jag bara pluggat, pluggat och pluggat lite till. Måste säga att jag är lite stolt över mig själv och förhoppningsvis klarar jag av tentan också!


Söndag kvällar

Jag måste nog säga att söndag kvällar är bland de tråkigaste kvällarna som finns. Helgen är över och man vet att när man vaknar igen efter en underbar natts sömn så är det en ny arbetsvecka som väntar. Don't you agree? För min del blir det bara massor med pluggpluggplugg inför tentan på torsdag. Jippii!


Janiinas 18-årsfest

Förrförra helgen firade vi Janiina som fyllde 18 år. Nu har jag äntligen fört över bilderna på datorn så här är några.


Födelsedagsbarnet på sin tron


Den underbart goda tårtan!


En traditionell spegelbild på mig och Megan


Jag, Laura, Monica och Janiina på Viper Room


Spännande helg

Denna helg har jag:

Fredag: Gjorde ingenting speciellt på dagen, bara pluggade lite inför tentan nästa vecka. På kvällen gick jag på ostafton med Paul på hans båtklubb. En riktigt trevlig kväll med massor av ost, pepparkakor och vin.

Lördag: Pluggade ännu en gång på dagen och på kvällen träffade jag Maija, Minttu och Mari. Vi satt på Cocodrilo och bara pratade. Förstår inte riktigt varför varje gång man är ute med tjejkompisarna alla killar/män får för sig att vi vill prata med dem. Jag har i varje fall inget intresse av att prata med fulla (eller bara allmänt jobbiga) snubbar när jag är ute för att umgås med mina vänner som jag vet är trevliga!

Söndag: Idag ska jag fortsätta med mitt pluggande. Ikväll kommer farmor över och äter tacos, mums!


Vi igår kväll. Minttu och Mari syns i bakgrunden


:(

Dumma snö som skulle bli regn... Ska drömma om en vit jul. Hur trovärdigt är det att jag får som jag vill?


Snöööö!

Om det finns någon där ute som missat ATT DET SNÖAR så vet ni det nu! Tack vare denna underbara snö (som i och för sig kommer försvinna snabbt som sjutton) var jag duktig och GICK hem från Haninge centrum idag efter att jag fixat mitt pass. På vägen hem sen började jag tänka på julen och på hur mycket jag älskar julen! Bara en månad kvar tills det är okej att lyssna på julmusik :D Jippiii!!!


This is it

I måndags var jag med mamma och Amanda och såg Michael Jackson-filmen "This is it". Den var lite sådär härligt uppiggande under allt skolarbete. Däremot kan jag måste jag säga att hur duktig herr Jackson än var så var han ju en lite udda figur. Filmen var i alla fall bra!


En timme av minnen



Tittade nyss igenom ALLA bilder vi tog i Valencia i början av sommaren. Det tog 40 min att se alla ca 1070 bilder! Vi hade verkligen hur kul som helst där, tänkte på en sak Maija sa några dagar sen; vi var nog de enda som studsade runt på gatorna på kvällarna och festade. Alla bilder vi tog på gatorna var nämligen helt folktomma, förrutom oss. Those were the times..!




RSS 2.0