You are one in a million

Fördelen med att bara läsa en minimal 4 poängs kurs är att jag har massor med tid på morgonen att titta på morgonprogram. På "Efter Tio" pratar de den här veckan om hemlösa och en av gårdagens gäster (kommer inte ihåg vem) sa en väldigt intressant sak. "Varför bor det så otroligt många på Stockholms gator?", med betoningen på varför. Hur kommer det sig att det blivit vardagsmat för oss Stockholmare att se tiggare på tunnelbanan och pendeltågen?
För inte allt för länge sen byggde hela det Svenska samhället på att vi skulle ta hand om varandra och att alla skulle få en chans, Folkhemmet. Alla skulle ha boende och jobb och alla skulle känna sig trygga här i Sverige. Ganska bra tänk, tycker jag åtminstone, men nu verkar ju allt det där vara glömt. Eller? Även om det byggs massor, hela tiden, så ser man fler och fler på gatorna för varje år. Varför?
Min sista fråga i detta frågvisa inlägg blir; Vad kan du göra för att hjälpa? Inte; Hur ska du rädda alla på gatorna?, utan; Hur kan du hjälpa? Vi "vanliga" människor har tyvärr inte makt nog att få bort alla från gatorna, men genom att se dem som tvingas tigga för att överleva och dela med oss av det vi har, så kan vi förhoppningsvis göra en dag för en person lite bättre. Och nej, du kanske inte alltid får ett tack eller en klapp på axeln för att du gör det, men det är inte poängen. Poängen är att du åtminstone försöker ditt bästa, mer än det kan ingen begära.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0